Red Star – Hoekske 2-5

De competitie begon al meteen met een derby tegen Red Star. Hoekske begon goed en de twee eerste halve kansjes waren dan ook voor hen. Corner Mertens, Willekens zet de bal net naast de verste paal. Een minuutje later schot Claes recht op de keeper. Eerste keer Red Star met een kans, Essers pakt de bal. 12’ Mertens stuurt Peeters in de diepte en in twee tijden geraakt hij voorbij de keeper en de bal verdwijnt in doel ( 12’ 0-1). 18’ grote kans voor Red Star maar Essers slaagt er in om de bal nog net voor de lijn te pakken. 20’ Mertens tikt de bal voorbij de keeper, maar de bal gaat iets te traag en de keeper kan nog net voor de lijn de bal weg tikken. Op het half uur verdubbeld Hoekske zijn voorsprong. Juez Ponce stuurt Caers weg en met een gemeten schot legt hij de bal aan de tweede paal tegen de netten (30’ 0-2). Direct na deze goal weer goede kans voor Red Star de bal gaat in het zijnet. Dan toch de aansluitingstreffer, via een vrijschop net buiten de backlijn (33’ 1-2). Maar net voor rusten slaat Hoekske genadeloos toe met nog twee treffers. Eerst via een vrijschop van Nijs, Van Baelen zet er zijn hoofd tegen en scoort zo zijn eerste goal voor Hoekske (42’ 1-3). En net voor rusten komt Caers schuin voor doel zijn schot gaat op de kruising maar een goed gevolgde Peeters kan makkelijk binnen leggen (45’ 1-4).

Als de tweede helft vijf minuten bezig is diept Hoekske de kloof verder uit. Uittrap Essers, en na de zoveelste misser in de Red Star verdediging kan Caers profiteren en scoren (50’ 1-5). Red Star was nu klaar voor nog meer tegendoelpunten maar zowel Van Baelen als Claes en Caers konden enkele mooie kansen niet verzilveren. Het was uiteindelijk Red Star dat kon scoren na een misser van Essers(64’ 2-5). Essers kreeg in deze fase ook nog een rode kaart. Red Star kreeg terug een beetje geloof in een punt en stuurde voortdurend hoge ballen in de backlijn. Dit leverde soms een beetje gevaar op maar kansen kregen ze eigenlijk niet. En verder lag het spel in de laatste twintig minuten bijna stil door kleine overtredingen langs beide kanten. Enkele minuten voor tijd toch nog eens opwinding toen de scheids een penalty floot voor Red Star. Maar Meynen, die na de rode kaart in doel stond, pakte op een schitterende wijze de penalty.

Zo blijft Hoekske de ploeg van’t stad.

Opstelling Hoekske : ESSERS, NIJS, VANHERCK, WILLEKENS, JUEZ PONCE(68’ VAN CAUTER), CLAES, RUTS, PEETERS(60’ DAEMEN), CAERS(65’ MEYNEN), MERTENS(79’ EYCKMANS), VAN BAELEN.

Gele kaarten Hoekske : Caers, Daemen en Van Cauter.

Rode kaarten Hoekske : Essers.