Hoekske – Gsk 5-4

Al in de eerste minuut kon Van Baelen Hoekske op voorsprong brengen met een kopbal op voorzet van Mertens (1’ 1-0). Meteen daarna grote kans voor Gsk, Essers brengt redding. 7’ Mertens onderschept een bal, schiet op doel maar net voor de lijn blijft de bal vast zitten in de modder, een goed gevolgde Van der Veken duwt de bal over de doellijn (7’ 2-0). Gsk gaf zich niet gewonnen en een paar minuutjes later konden ze al tegen scoren. Een corner werd aan de eerste paal in eigen doel gekopt (10’ 2-1). Op het kwartier een mooie kans voor Van Roey maar zijn schot wordt nog net door de keeper gepakt. Gsk verhoogde de druk op het Hoekske doel en na goed 25 minuten spelen kwamen ze terug op gelijke hoogte. Slecht wegwerken van de bal bij Hoekske en Claes begaat een overtreding binnen de backlijn. Gevolg penalty en deze word omgezet (26’ 2-2). 29’ op voorzet van Eyckmans kopt Van Roey de bal net naast. Maar drie minuten later staat Hoekske zelfs al op achterstand. Voorzet Gsk en een vrijstaande speler kan makkelijk binnen koppen (33’ 2-3). Hoekske bleef het moeilijk hebben in de eerste helft met een fel opzittend Gsk, en ging rusten met een achterstand.

Net als in de eerste helft kon Hoekske ook nu meteen scoren. Een voorzet van Van Roey wordt door Van der Veken binnen gekopt (47’ 3-3). 48’ schot van Van Cauter de bal gaat net naast. 54’ corner Mertens, Van Roey kopt over. 57’ Hoeyberghs met een kans keeper red. minuut 64 en een speler van Gsk krijgt een tweede gele kaart en moet met zijn tienen verder. Hoekske krijgt meer ruimte en Gsk heeft het moeilijker om aan kansen te geraken. 65’ vrijschop Claes keeper staat op de goede plaats. 67’ kopbal Van Hees de bal gaat naast. 71’ vrijschop Gsk net buiten de backlijn en met een super save behoed Essers Hoekske van een nieuwe achterstand. 75’ en Van der Veken brengt Hoekske op een voorsprong, maar de voorbereiding op het doelpunt heeft uw reporter niet gezien omdat Essers net op dat moment vroeg hoelang er nog gespeeld moest worden ( 75’ 4-3). Minuutje later vrijschop Mertens keeper duwt de bal in corner. Weer een minuutje later en opnieuw vrijschop voor Gsk net buiten de backlijn, ditmaal was Essers kansloos tegen de bal die in de kruising binnen gaat ( 77’ 4-4). 80’ voorzet Van Roey, Van Baelen kopt over. Hoekske blijft opzoek gaan naar de winning goal en deze komt er uiteindelijk ook nog. Van Baelen met een schot van ver, de bal wijkt onderweg nog een beetje af en verdwijnt in de verste hoek in doel ( 85’ 5-4).

Opstelling Hoekske : ESSERS NIJS RUTS DAEMEN CLAES( 68’ HANNES) VAN BAELEN EYCKMANS(45’ HOEYBERGHS) VAN CAUTER( 55’ VAN HEES) VAN ROEY MERTENS VAN DER VEKEN(87’ VAN HOVE).

Gele kaarten Hoekske : Claes en Van Roey.

Rode kaaren Hoekske : geen.