Eerste fluitsignaal in de Bremstraat

Vooraleer over te gaan tot de order van de dag dienen we eerst melding te maken van een rechtzetting. In onze vorige bijdrage hebben we gewag gemaakt van wedstrijden die doorgaan op zondag. Uiteraard was deze aangelegenheid helemaal niet voor groen-wit van toepassing maar wel voor de teams die in de competitie 20-21 op zondagvoormiddag dien(d)en aan te treden.

Graag onze excuses voor deze inschattingsfout.

Hoekske I - Hoekske II     :   10 – 0

 Niemand zal het ons wellicht kwalijk nemen wanneer we deze comfortabele zege voor het A-team verdiend noemen. Toch weerden onze invallers zich danig maar het was ons niet gegund om melding te maken van een tegengoal.

Hoe graag we dat ook hadden gedaan. Niets leek er in het wedstrijdbegin op dat de invallers zich zouden laten afslachten. Het was pas na een kwartier dat nummer één de score kon openen.

Ook het begin van de tweede helft acteerden de B-ers kranig en al kwam er geen echt doelgevaar, toch probeerden ze met enkele geslaagde acties op zoek te gaan naar een zo begeerd tegendoelpunt.

Vlak voor tijd zagen we het trouwens gebeuren maar Matti miste op een haartje na een uitgelezen kans.

Kenden onze invallers geen succes in het scoren, dan slaagden ze er toch in om de toeschouwers even te bekoren wanneer cpt David een sappig nummertje “” struikelen-opstaan-vallen “” opvoerde.

Toch nog even alle treffers op een rij :

15 ‘ Bart breekt door op links en bereikt Friete die nummer 1 binnen tikt;

25’ Knappe solo van Bram (Vermeulen) die aanvankelijk op doelman Kenneth stuit maar toch nog kan scoren (2-0);

28’ : opnieuw zelfde Bram ditmaal met een goed gericht afstandsschot (3-0);

31’ ietwat fortuinlijk doelpunt van Thomas (4-0);

ruststand 4-0.

45’ : knappe actie van Bart die in één tijd doorspeelt naar Friete : forfaitstand;

48’ : geen geslaagde uittrap van goalie Kenneth en Bart scoort heel gemakkelijk (6-0);

50’ Zelfde Bart verschalkt de verdediging en scoort opnieuw (7-0);

55’ Ook Gunther pikt zijn goaltje mee, opnieuw assist van Bart (8-0);

65’ Bijzonder knappe kanjer van Bram (Van Roey), pardoes in de winkelhaak (9-0);

68’   Bart zet de kroon op het werk ditmaal na assist van Stig.

Daarmee zit het begin er op en is het tijd geworden voor het ernstige werk.

Voor de invallers wordt het onmiddellijk een competiematch. Tegenstander Welkom deed het vrij goed in de competitie 19/20 en heeft zich zowat genesteld achter de absolute top. Of dit voor de Limburgers een reden zal zijn om de resterende wedstrijd zonder veel inzet te betwisten weten we niet. Wat we wel weten is dat onze groentjes de drie puntje broodnodig hebben.

Nummer één begint met een bekermatch. Niemand minder dan de “ Vlinders “ van de Hessie komt op bezoek. Zowel groen-wit als Bosvlinders troffen in de vorige rondes tegenstanders uit lagere reeksen. Dit is dus nu anders. De tegenstander voorstellen is totaal onnodig. De titels die de Hessie tijdens de laatste jaren verzamelden liggen nog vers in het geheugen. De goede gang van zaken kon dit seizoen niet worden voortgezet maar dit belet niet dat de tegenstand voor onze kleuren wel eens heftig zou kunnen zijn. Beide ploegen zullen er goed aan doen om de wat minder goed geslaagde competitie toch nog met een trofee te kunnen afronden.

Het zal dan ook meer dan waarschijnlijk zijn dat we een goed zicht gaan krijgen op de sterkte van groen-wit.

Toch nog even vermelden dat de wedstrijd van nummer twee om 17 uur aanvangt en niet op het gewone aanvangsuur (16u30). De reden hiervoor is te zoeken in de abominabele covid 19 toestand. Dit onding zal ook wel te maken hebben met het feit dat onze beleidsmensen een geschikte oplossing vonden voor het virus probleem waarmee onze kantine ook te maken kreeg.

Op de foto Colin en Ben als (mede)topschutters van onze invallers, zoals beloofd in onze bijdrage van een tijd geleden.

Na de match verbroederden onze beide teams aan de “ hulpkantine “.