Hoekske B - De Kroon 1-2

Het is een gelijk opgaande wedstrijd tussen 2 ploegen die willen voetballen maar echte grote kansen zijn er in het begin niet.

9’ Eerste kans voor Hoekske, Cedrik zet door op rechts maar zijn schot is te zwak.

21’ Diepe bal De Kroon maar de spits kan er net niet bij om binnen te tikken. 1 minuut later opnieuw een kans voor De Kroon maar het schot gaat over.

24’ Schot van De Kroon maar deze keer tikt Senne P. over.

30’ De kroon blijft in deze fase drukken. Senne P. redt in eerste instantie maar in de rebound mist De Kroon het open doel.

33’ Schot van Kris gaat over.

38’ Voorzet Ignace, Siegfried legt klaar voor Cedrik en hij trapt op doel. De bal gaat onder de keeper door traag in doel. De keeper grabbelt nog maar de scheids kent het doelpunt toe. Na discussie met de spelers van De Kroon komt hij onbegrijpelijk op deze beslissing terug en zegt dat de bal niet over de doellijn is geweest. Het blijft 0-0.

44’ Vrijtrap van David naar de 2de paal maar Siegfried mist zijn schot.

Tijdens de rust geven de spelers van De Kroon toe dat de bal er eigenlijk wel in zat en ook de scheids geeft toe dat hij in de fout is gegaan. Maar hier schiet de B-ploeg natuurlijk niets mee op.

47’ Een goed opzittende De Kroon spits zet de Hoekske verdediging goed onder druk en profiteert van een inschattingsfout. Hij lobt Senne P. en Hoekske staat tegen het spelbeeld in 0-1 achter.

56’ De kroon maakt in de baklijn hands. Penalty. David zet deze makkelijk om. 1-1.

58’ Schot De Kroon, Senne P. redt met het been.

61’ Jens legt af voor Siegfried maar zijn schot gaat over.

63’ Nog een schot van De Kroon, de bal wijkt af maar hobbelt net naast.

65’ Weer De Kroon met een schot mar deze gaat over.

73’ Geharrewar voor het Hoekske doel. Hoekske krijgt de bal niet weg maar ook De Kroon krijgt hem er niet in. Ze raken enkel de deklat en de paal. Hier komt Hoekske goed weg.

78’ Maar even later komt De Kroon toch weer op voorsprong. Ze komen counter alleen voor Senne P. en 1-2 is een feit.

84’ Simon bedient Niels VH. Maar zijn poging is noch een schot, noch een voorzet. Dit had meer verdient.

Jammer dat we geen punt(en) konden thuishouden. Na het onterecht afgekeurde doelpunt en het voetbal dat Hoekske heel de wedstrijd heeft geleverd is het echt zuur om zonder punten achter te moeten blijven. We waren zeker de gelijke van De Kroon. En de foute beslissing van de scheids, die voor de rest een goede wedstrijd heeft gefloten, heeft zeker de wedstrijd in ons nadeel beslist.

Volgende week naar Pro Mille.

Opstelling: Senne P., Tim A., Niels S., Jef, Kris (55’ Simon), Gerry (74’ Niels VH.), Cedrik (46’ Colin), Ignace, Jens (85’ Jelle), David en Siegfried.