Hoekske Sport invallers – Schoonbroek : 3 - 0

Willen de invallers een verblijf in afdeling 4 verlengen dan was puntenwinst zonder twijfel noodzakelijk. Is er voor de laatste plek geen spanning meer, voor de tweede daler is nog alles mogelijk. En spijtig genoeg dienen onze boys zich in de debatten te mengen. Het was ooit anders maar het is nu eenmaal wat het is en we doen er dus goed aan om te trachten deze competitie toch nog te redden.

Voor Schoonbroek was de toestand niet zo dramatisch en zelfs de kleinste puntenwinst in de twee nog resterende wedstrijden was voor de Retienaars voldoende om het behoud te verzekeren. Maar het zou wel eens kunnen dat ze naar de Bremstraat afzakten met de bedoeling om nu al zekerheid te bekomen.
In de heenronde deden de groenhemden het niet zo slecht en werd er na een spannende match een gelijkspel behaald (2-2).
Het was wat afwachten of de invallers de kracht vonden om na de zware nederlaag in Overpelt terug de moed te vinden om de laatste thuiswedstrijd succesvol af te sluiten.
Begin van dit jaar had dit treffen al moeten plaats vinden maar door de slechte weersomstandigheden van toen werden de wedstrijden uitgesteld.
Onze groentjes, nu met witte shirts, kwamen succesvol van het terrein. En al liep het in de tweede helft wat moeizamer, de 3-0 voorsprong die we met de rust al hadden bereikt, was voldoende om de driepunter te verzekeren.
De competitie mag dan al stilaan op zijn einde lopen, toch mochten we nog enkele nieuwe krachten verwelkomen. En wat een succes voor onze kersverse doelman! Alhoewel hij aan de bak moest voor twee wedstrijden, slaagde hij er met onderscheiding in om zijn netten helemaal blank te houden. De andere nieuweling (Patrick) zagen we niet zo lang aan het werk maar toch voldoende om te geloven dat hij voor groen-wit een deugddoende rol zal kunnen spelen. Knap zo jongens.
Kenmerkend aan de zege waren de doelpunten die allemaal tot stand kwamen bij stilstaande fasen. En telkens was het voortrekker David die de beslissende baltoets voor zijn rekening nam. Samen met trainer Friete had hij dan ook een groot aandeel in de victorie.
Zelfde Friete bracht in de beginfase het eerste gevaar maar zowel Jef als Tim konden zijn acties niet afronden. Na vijf minuten was het dan toch prijs. Ignace stuurde Jens weg en die kon alleen maar foutief gestopt worden. De vrijschop werd bijna vanop de cornerlijn naar doel gebracht door cpt David en nummer 1 stond op het bord.
Jens werd kort nadien nog maar eens foutief gestopt en ditmaal vond David het hoofd van Cedrick en die kopte nummer 2 tegen de netten. Wat een start!
Nauwelijks enkele minuten later probeerde David het met een persoonlijke actie maar het leder ging nipt naast.
Schoonbroek slaagde er niet in om echt gevaarlijk uit te pakken en ze vonden daarenboven een uitstekende Wojchek op hun weg die op zijn beurt kon rekenen op een knap verdedigend trio Niels, Mattias en Ignace, die geregeld  hulp kregen van Simon en Tim (A).
Precies op het kwartier was er die knappe actie tussen Siegfried, David en Jef, die echter over doel belandde. We noteerden eveneens een persoonlijke poging van Cedrik die op de doelman strandde. Vrijschopspecialist Mattias probeerde het eveneens maar vond de doelman op zijn weg. Zelfde Mattias stuurt dan Jef naar doel en die tracht de mee opgerukte Ignace te bereiken die echter iets te kort kwam. Het mag aantonen dat de invallers terecht op voorsprong stonden en dat werd overduidelijk even voor de onderbreking als David nog maar eens een corner voor doel bracht en ditmaal was het Siegfried die met het hoofd de ruststand op het bord bracht. Een blijkbaar geruststellende stand en dat was het ook. Na de onderbreking waren het veelal de Retienaars die het initiatief opeisten maar ze slaagden er niet in om de groen-witte doelman in gebreke te brengen. Die bracht zelfs tot drie maal toe redding bij evenveel gevaarlijke standjes.
Wanneer Senne twee verse krachten inbracht, stuurde Siegfried topschutter Cedrick in de vuurlijn en de doelman moest op al zijn kunde beroep doen om nummer vier te verhinderen. Meer naar het einde toe bereikte Siegfried op links Colin die voorbracht tot  bij Patrick die iets te laat voor doel opdook. Kort daarna was er een flater van de bezoekende goalie maar Jens was te verrast om van de gelegenheid te profiteren.
Schoonbroek bleef nog wel de eerredder opzoeken en bijna lukte het maar Wojchek was bij de zaak en het leder vloog naast.
De puntjes bleven uiteindelijk in de Bremstraat, met de grote verdienste dat de beslissende momenten reeds in de beginfasen werden bewerkt.
Goed gedaan jongens.

Ondanks deze zege zal de laatste match de beslissing moeten brengen. We rekenen echter op al onze boys om er voor te zorgen dat we na de match bij Cools, de zekerheid hebben op een verder verblijf in vierde afdeling.

Ondertussen is er meer nieuws : Door de zware nederlaag van Looi op Schijf Sport, is het nu al wel duidelijk dat zowel Cools als Looi met zekerheid zakken. Het behoud voor de b-ploeg in 4de afdeling is bijgevolg verzekerd!

Opstelling : Wojchek Rozmiarek, Niels Schellekens, Mattias Mol, Ignace Mathues, Simon Hoeyberghs, Tim Adriaensen, David Hannes, Siegfried Dillen, Cedrik Van Hove, Jef Vanhoof, Jens Opgenhaffen.

Invallers : Patrick Parzych, Colin Wouters, Jonny Vounckx en Tim Vermeer in de plaats van Jef, Ignace, Mattias en Cedrik.

Doelpunten : David : 5° min. : 1-0, Cedrik : 10° min. : 2-0 en Friete 35° min. : 3-0

Op de foto : Cedrik : topschutter met (inmiddels) 8 treffers. Trad eveneens meerdere malen op in het eerste elftal. (groepsfoto volgt volgende week).