Derbyspanning aan de rust reeds weg

Meer dan 150 voetballiefhebbers waren present aan de Vleminckloop voor het burenduel. Wellicht had het aantal nog grotere porties aangenomen als de weergoden wat goede wil getoond hadden.

Niettemin een reuzenaantal. Het deed ons onwillekeurig terug denken aan hetgeen een bekende sportfiguur enkele jaren geleden verkondigde   :  “””  Ik was onlangs bij de derby tussen Red Star en Hoekske Sport in Mol-Sluis …  er stonden meer mensen om het terrein als er naar Mol-Wezel kwamen (bron : internet) “””.

En al die mensen zagen reeds aan de pauze de spanning die deze derby meebrengt, zo goed als volledig verdwijnen. Immers na de vroege openingstreffer van Tom, zaten onze groenhemden reeds vlug op rozen en met nog twee andere treffers voor de onderbreking zagen we hen met een gerust gemoed naar de koffie trekken.

Na de rust maakten Stijn en Dries het half dozijn rond en daarenboven bood de bezoekende verdediging aan de thuisploeg weinig kansen om tegen de scoren en we konden dan ook met een riante overwinning en de drie punten, terug naar de overkant van de straat.

Het ganse groen-witte team dient in blok gefeliciteerd met deze prestatie.

Daarmee werd tevens de eerste van drie achtereenvolgende uitwedstrijden tot een goed einde gebracht.

De volgende trip leidt ons naar het noorden van Retie. Enkele jaren geleden verloor FC Schoonbroek één van zijn spelers bij een

verkeersongeval (2012) en de rood-witten zouden als eerbetoon alles in het werk stellen om de kampioenstitel binnen te halen, waarin ze trouwens met brio zouden slagen (seizoen 12/13).

Met een tamelijk grote voorsprong kwamen zij toen op bezoek in de Bremstraat waar zij na een niet toegekend doelpunt van groen-wit een puntje uit de brand sleepten ( een schot op doel bleef in de modder steken en de ref weigerde de goal goed te keuren).

Na het kampioenenjaar deemsterden de Retienaars wat weg maar niettemin blijven zij een geduchte tegenstrever. Na de nederlagen tijdens de eerste twee matchen, knoopten ze vorige week met een overwinning aan.

Misschien kunnen de groenhemden met een euforie van 9 op 9 op de goede weg blijven verder gaan.

Niet alleen nummer 1 trekt naar Retie ook de invallers maken de verplaatsing naar Schoonbroek. Vlak naast de ring in Geel heeft het niet mogen zijn maar laat dit alleszins geen reden zijn om zonder vertrouwen de wedstrijd aan te vangen. Het wordt trouwens een eerste wedstrijd met twee invallerselftallen  op de mat.

Na de twee zeges van vorige week van de thuisploeg, zullen beide elftallen er alles aan doen om voor een herhaling te zorgen.

We zijn dus verwittigd.

Keren we nog even terug naar de wedstrijd tegen Red Star. Kort na het aantekenen van doelpunt nummer twee diende Joris (Jorre) wegens kwetsuur voortijdig het veld te verlaten. We wensen hem alle moed en een spoedig herstel toe.

(foto genomen op het veld van W.Spin).