Nummer twee eenzaam onderaan op lijst gewonnen matchen.

Het mocht niet zijn in Retie. Waar we stiekem gehoopt hadden op een weldoend resultaat, werd het opnieuw een teleurstelling.

Zeker, de nederlaag was niet verdiend want de groentjes speelden goed mee maar de scoringsefficientie bleef achterwege. Zelfs toen groen-wit de kans kreeg om bij penalty de aansluitingstreffer op te tekenen, bleven de netten van de thuisploeg ongeschonden. Een jammerlijke zaak want de groenhemden zouden zeker de nodige moed hebben verzameld om met overtuiging het verloop een andere en meer gunstige wending te geven.

Nu bleef zelfs de hoop op een gelijkspel in het Retiese gras steken. Daarmee bezet groen-wit momenteel de weinig benijdenswaardige laatste stek

in de reeks met slechts één schamel puntje op het rekwest. Niet getreurd echter want nummer twee doet het ondanks de mindere resultaten

helemaal niet slecht en dit doet ons vast geloven in een puntenwinst die er nu toch wel spoedig dient aan te komen. En waarom volgende zaterdag niet?

De tegenstrever uit het verre Koersel kende evenmin een daverende start. Afgezien van het resultaat tegen Cools (6-1), bleven de uitslagen van de Limburgers ook ietwat ondermaats. Misschien een extra kans om op eigen  veld een eerste puntenwinst op te strijken.

We duimen er alleszins voor.

Duimen doen we ook voor de hoofdtenoren. Ze zullen zeker alle steun van onze supporters kunnen gebruiken. Een bezoek bij het Desselse Claridge Thuis wordt het beslist geen gemakkelijke karwei. De oranjehemden hebben zich de voorbije jaren zonder onderbreking in de hoogste regionen van de eerste afdeling gewerkt en alhoewel zij alle zeilen dienen bij te zetten om de concurrentie aan te gaan met die andere Desselse teams, slagen zij er met overtuiging in om de gunstige positie van de voorbije competities te blijven aanhouden.

Het lijdt geen enkele twijfel dat zij deze weg opnieuw verder willen bewandelen en dat mocht dan gebuur en rivaal Kempenzonen zopas aan de lijve ondervinden. Door het verlies van Kpz blijven alleen Bosvlinders en onze eigen groenhemden tot op heden nog steeds ongeslagen. Meer zelfs, beide teams staan nog steeds met het maximum aantal punten.

Het zou echt knap zijn als onze nummer één deze moeilijke verplaatsing  thuiswedstrijd succesvol zou kunnen afsluiten. Het wordt meteen het laatste stuk van het trio verplaatsingen. Vanaf volgende week zien we de hoofdtenoren dan terug bezig in ons eigen Deliasstadion en kunnen zij zich volop gaan concentreren op het superbelangrijke treffen tegen de onbetwistbare kampioen van de laatste seizoenen. Maar daarover beslist later meer.

Intussen veel succes jongens, nu te beginnen op het eigen terrein van  tegen Claridge.

Om af te sluiten nog dit : bijna tijdens de volledige zomerperiode waren de voetbalvelden onderhevig aan een niet aflatende droogte. Niettemin ligt het terrein er zeer behoorlijk bij en heeft het de moeilijke tijden met glans doorstaan. Misschien loont het dan ook eens de moeite om onze terreinverzorger wat lof toe te zwaaien om zijn onvermoeibare inzet op onze grasmachine. Wij zijn klein Dréke veel dank verschuldigd voor zijn nooit

aflatende inzet op het terrein in de Bremstraat. Bedankt Dréke.

 

Klein Dreke