Volle buit in het Deliasstadion

Heuglijke dag in de Bremstraat. Het was geleden van 31 maart dat beide teams nog eens de volle pot binnen haalden.
Ander heuglijk nieuws, alhoewel ietwat laattijdig, was er ook voor twee van onze vaste invallers, namelijk Matthias en Ignace. Beiden hadden gezorgd voor gezinsuitbreiding en konden met fierheid de geboorte meedelen van een flinke zoon. Oprechte gelukwensen voor onze verdediger die zich inmiddels ontpopt heeft tot vrijschopspecialist en ook voor de man die in de loop van de tweede helft de beslissende voorzet gaf waarmee hij de wedstrijd volledig in groen-wit voordeel deed keren.
Het was echt deugddoend om zien hoe de groentjes de opgelopen achterstand nog konden ombuigen in een heerlijke zege en daarmee de eerste overwinning konden boeken van het huidige seizoen. Goeie ouwe Jef toonde met zijn twee beslissende doelpunten dat wij hem veel te lang hadden moeten missen. Knap gedaan Jef, al laten we toch maar het ganse invallersblok een eervolle vermelding geven. En dat geldt zeker ook voor onze vijf nieuwelingen. Maar daarover later meer.

Ook nog melding van de belangrijke steun in de vorm van aanmoedigingen en zelfs gezang door de toeschouwers in en naast de kantine.
Nu zaterdag volgt dan het treffen tegen Cools. Volgens overeenkomst tussen beide clubs gaat de wedstrijd door op ons terrein en niet op verplaatsing.
Het team uit Balen, gelinkt aan een bepaald automerk, brak tot op heden niet al te veel potten en niet zo lang geleden deden ze zelfs een oproep via de krant om nieuw bloed aan te werven (bron : GVA). Mogelijk zijn zij hierin geslaagd en worden zij een volwaardige tegenstander voor de groentjes. Laten we hopen dat de invallers de weg van vorige week kunnen blijven opgaan en hierdoor wat meer afstand nemen van de rode lantaarn, die ondanks de voorbije zege, nog steeds op de loer ligt.

Geen gemakkelijke zege voor de hoofdtenoren. De wedstrijd kende veel afwisseling tussen goede en minder goede momenten. Bijwijlen ging het wel wat stroef en het was toch een geluk dat we met een doelpunt “ in ersatz “ de eerste helft konden afsluiten.
Onmiddellijk na de aansluitingstreffer van de Desselaars vreesden we voor een bezoekende boost en die kwam er wel maar leverde gelukkig niet zo veel op.
Dan maar naar de volgende match : het treffen tegen Millegem.
Eerst een kleine brok geschiedenis : wellicht is er maar één ploeg in onze arbeidersbond die zo veel naamsveranderingen onderging in de loop van haar bestaan. Verbroedering startte samen met groen-wit in 1968 in de competities en zou zowel in eerste als in tweede afdeling strijd leveren. In 1982 kwam er een eerste fusie met Karolus (Ezaart) en dit leverde de naam VBMK op (Verbroedering Millegem – Karolus). Later kwam er dan de samensmelting met Real Stokt onder de naam RST Millegem.
Vooral einde jaren tachtig, hadden de blauw/roden een bijzonder sterk geheel op het veld gebracht dat toen alle tegenstand gewoon van de mat veegde (groen-wit incluis), met twee titels als gevolg. Momenteel loopt het zo’n vaart niet en zijn onze tegenstanders eerder onderaan in de reeks terug te vinden.
Wie echter meent een simpele karwei te gaan klaren denkt misschien beter terug aan de vorige ontmoeting in de Bremstraat. Millegem blikte toen groen-wit in met zware 1-4 cijfers, nadat was gebleken dat de onzen ver onder de verwachtingen hadden gepresteerd. We rekenen er stellig op dat zoiets niet meer gebeurt !

Keren we tenslotte nog even terug naar onze invallers. Sinds het begin van dit seizoen mogen we bogen op de aansluiting van enkele nieuwe, beloftevolle en jonge krachten. Tot op heden hebben zij zich al geregeld in positieve zin laten opmerken.

Op de foto : (van links naar rechts) :  Ben, Yani, Cedric, Colin en Ylias.

Geef ze wat tijd en vertrouwen en ze bezorgen ons nog vele heerlijke voetbalmomenten.