Doelpuntenfestival in de Bremstraat

Opnieuw niks dan blije gezichten langs het terrein en in de kantine.
Niet minder dan dertien keer werden de netten bol gezet en daar zorgden voor het overgrote deel de groenhemden voor.
Laten we toch maar beginnen met de goede optredens van de scheidsrechters.
Zowel bij de hoofdtenoren als bij de invallers mochten we een knappe leiding meemaken en dat mag ook wel eens gezegd worden. Zeker in deze tijd nu we meer dan eens geconfronteerd worden met een tekort aan refs. Hopelijk zien we dit tekort zo vlug mogelijk verdwijnen en kan de toestand van de fluiteniers min of meer worden genormaliseerd.
Alsof het grote aantal goals nog niet genoeg was, waren er daarenboven enkele pareltjes bij. Bij de invallers opende cpt David al vlug de groen-witte reeks wanneer hij bij een strafschop de doelman niet de minste kans gaf. Het werd meteen het startschot van een knappe wedstrijd van de groentjes, die vooral in de eerste helft voortdurend de weg naar het bezoekende doel vonden. Vooral Cedrik was in een offensieve bui en nog voor de rust nam hij tot twee maal toe de bezoekende goalie te grazen. Daarenboven gaf hij bij nummer vier een oogstrelende assist die Pieter even simpel als knap met het hoofd afrondde.
In de verdediging kon Senne rekenen op het trio Ben, Tim en Chris en hierdoor konden de bezoekers pas laat in de match tegenprikken. Het mocht echter niet baten want voortdurend stuurden middenvelders Gerrit, Ignace en David de troepen vooruit en dat resulteerde uiteindelijk nog in doelpunten van opnieuw Cedrik , Colin en ten slotte ook nog van Jef die zijn puike prestaties bij de invallers hiermee beloond zag.
Tijdens het verloop werden bankzitters Niels, Yani, Simon en Jens op het veld gedropt waarmee werd aangetoond dat de groentjes thans over een degelijk team beschikken.
In een tijdspanne van nauwelijks twee weken brachten de invallers het aantal goals op dertien stuks. Goed zo boys. De twee weken rust zijn meer dan verdiend.
Eerder op de dag stuurden de hoofdtenoren de bezoekers met lege handen terug naar Millegem. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Claridge ging het nu bijwijlen vlotjes en de bezoekende doelman werd geregeld aan het werk gezet. Het mag gezegd dat de goalie enkele fraaie reddingen in huis had, zo niet had de stand zeker hoger opgelopen. Vermeldenswaardig zijn het doelpunt van Gunther die knap binnen knalde en ook Stijn vond opnieuw de weg naar de netten. Het brengt zijn doelpuntensaldo al op 7 stuks. De tegenstanders zijn verwittigd.
En vanuit die tegenstanders krijgen we voor de tweede maal op zeer korte tijd bezoek van het Desselse Claridge. Het wordt meteen het eerste bekertreffen voor groen-wit na een jaar afwezigheid in dit bekeronderdeel.
Het hoeft niet gezegd dat het treffen van onlangs niet gemakkelijk was en het bleef nagelbijten tot aan het eindsignaal.
De groenhemden houden hiermee best rekening en ook met het feit dat Claridge in het verleden al vaak heeft aangetoond een echter bekerploeg te zijn met resultaten die navenant waren.
Het zou dus wel eens kunnen dat we opnieuw afstevenen op een spannend duel.
Feit is wel dat één van beide clubs, die in het verleden al zoveel bekerfurore maakten, al bij het eerste treffen zal moeten sneuvelen. Het is jammer maar de bekertrekking heeft het zo gewild en is onverbiddelijk.

Op de foto : cpt Davy krijgt op Schoonbroek de (supercub)beker overhandigd uit handen van bondsvoorzitter Ludo Vannueten. Tegenstander Molenboys had geen schijn van kans tegen een superieur groen wit (september 2013).