Met twee in de wip voor eerste puntenverlies

Met meer dan gewone belangstelling wordt uitgekeken naar de topper van het ogenblik.
Het wordt hoe dan ook uitkijken naar welk team voor de eerste maal dit seizoen de match niet met een zege kan afsluiten. Al blijft natuurlijk ook de mogelijkheid dat bij een gelijkspel de beide koplopers moeten tevreden zijn met één puntje.
Onnodig te vermelden dat de zenuwen wellicht strak zullen gespannen staan. En voor de groenhemden zal dit na twee weken inactiviteit zeker het geval zijn. Het gaf hen wel de kans om de tegenstander van de Hessie te bespioneren maar of dit veel aarde aan de dijk heeft gebracht is niet zo heel zeker. Voor de bekerwedstrijd hadden de Vlinders blijkbaar niet zo veel interesse en in het treffen tegen gebuur Red Star, raakten ze maar net met de hakken over de sloot of beter gezegd, over de Vleminckloop.
Het blijft echter zeer de vraag of twee voornoemde confrontaties een echt beeld weergeven van de bezoekende sterkte.
De Bosvlinders voorstellen heeft geen enkele zin. Al enkele jaren walsen de blauwhemden met verve over de tegenstand. En al slaagde groen-wit er wel in om vorige thuiswedstrijd de puntjes thuis te houden, toch kunnen we niet ontkennen dat we vaak de duimen moesten leggen in de onderlinge confrontaties.
En die confrontaties zijn er geregeld geweest. De allereerste kwam er in een periode dat groen-wit alleen vriendschappelijk optrad (1976). Het was de tijd dat we werden geconfronteerd met verkiezingen waarbij de partijen om de tegenstrever te overtroeven, kilometers lange autokaravanen op de weg brachten. Het was ook het moment dat ons terrein wegens inzaaiïng onbeschikbaar bleef. In die periode stonden er uitsluitend vriendschappelijke wedstrijden op verplaatsing op het programma. Het werden matchen die de groenhemden keer op keer wonnen, tot we in de laatste wedstrijd de verplaatsing dienden te maken naar een gloednieuwe club op de Hessie. Dit treffen konden we niet succesvol afsluiten en leden we een nipte nederlaag.
Niemand zal het zich nog herinneren maar het veld van de Vlinders lag toen nog een kilometertje verder naar de “barmhartige stede” toe (Geelsebaan). De volgende wedstrijd (beker van Mol) namen we echter wraak en de Bosvlinders konden het na één enkele match al opgeven. Uiteraard zal geen mens toen gedacht hebben dat we ooit voor zulke belangrijke confrontaties als nu zouden komen te staan.
Enige jaren geleden kwamen de Vlinders nog uit in tweede klasse maar intussen zijn ze een vaste waarde geworden in de hoogste afdeling. Meer zelfs. Ze slaagden er in om enkele opeenvolgende jaren de hoogste trap op te klimmen. En ook voor het huidige seizoen zijn ze opnieuw één van de absolute kanshebbers.
Ook de groenhemden zijn uitstekend bezig en dat alles laat veronderstellen dat we een knappe, misschien spannende maar hopelijk een sportieve ontmoeting tegemoet gaan.

Bij dit alles zouden we haast vergeten dat nummer twee ook terug op het veld komt.
Na de twee schitterende resultaten in de voorbije matchen, zou het enig mooi zijn als de groentjes hieraan een verlengstuk kunnen breien en de maat kunnen nemen van het Olmense Germeer.
Het worden beslist leuke momenten in het Deliasstadion.