Op weg naar spannend competitieverloop ?

Even terug gegrepen naar de rangschikking van de eindejaarsperiode van editie 2017/2018. Voor de reeks van de hoofdtenoren konden we toen alleen maar veronderstellen dat de ploeg van de Hessie er een one-man show gingen van maken. Zowel nummer 2 (Kpz) als onze eigen groenhemden (3° plek) waren toen al op een serieuze achterstand gezet en niets liet veronderstellen dat Bosvlinders tekenen zou vertonen van een terugval of mindere periode. Niettemin een speciale vermelding voor onze kleuren voor de wedstrijd op eigen grasmat  die de toekomstige kampioen wou aangrijpen om reeds de titel te pakken, maar door de groen-witte zege van toen, diende het feest te worden uitgesteld.

Deze keer lijkt het echter niet zo’n vaart te lopen maar daarover dadelijk meer. Wat ons toch wel enigszins opvalt is het aantal forfaits waarmee onze ploegen te maken kregen. Tot vier maal toe werden we met dit verschijnsel geconfronteerd.
Zowel nummer één als nummer twee kregen er mee te maken.
We mogen dan al pakweg een halve eeuw in de Bremstraat hebben rond getoerd, dit mochten we nog nooit meemaken. En er is zelfs meer. Eén van de clubs die we reeds bij ons ontstaan hadden ontmoet, gaf er volledig de brui aan.

Het Limburgse Motorclub, ooit zovele jaren een toonaangevend team, zowel bij een bevriende bond als bij ons eigen arbeidersvoetbal, bleek een serieuze knauw te hebben gekregen en na de teleurstellende prestaties in het begin van dit seizoen, verbleekte alles in Stevensvennen en maakten ze een kruis over dit seizoen. Echt jammer voor de ploeg waarmee we meermaals in confrontatie gingen voor belangrijke matchen, ja zelfs voor een titel.

Ook Braberg besliste om een bezoek aan het Deliasstadion te schrappen en de dorpsgenoten van Claridge pasten ook al eens, dit voor een (eerste) bekerwedstrijd.

Voor hen al meteen de uitschakeling in het bekergebeuren. In dit onderdeel hadden zij nochtans in het verleden al een mooie reputatie opgebouwd. Toch wel een beetje jammer voor de club die al zovele jaren de duimen moest leggen voor die andere Desselse clubs, zoals daar zijn Kpz, Braberg, Spin, maar inmiddels deze teams was bijgebeend, ja zelfs voorbij gestoken.

Het gaf ons wel de gelegenheid om ons probeemloos van de volgende ronde te verzekeren.

Ook de invallers werden met het forfaitverschijnsel geconfronteerd. Ook al ietwat verassend want de rood-zwarten uit Overpelt stonden vorig eindejaarstijdstip nog op de eerste plaats. Het kan allemaal verkeren. En dat geldt blijkbaar eveneens voor onze eigen groentjes. Zij moesten zich danig verweren om een plaats in vierde reeks te behouden, iets waar zij uiteindelijk in zijn geslaagd.

Kwam dan de zomerperiode waarbij we de aansluiting kregen van meer dan tien nieuwe gezichten en dat heeft ons invallersteam zeker geen windeieren op geleverd.

Eenmaal volop op dreef stroomden de puntjes binnen. En dient het nog gezegd dat er enkele parels van uitslagen tussen zaten. Een positie bemachtigen aan de top van de rangschikking zal meer dan waarschijnlijk te veel gevraagd zijn maar toch verwachten we nog knappe resultaten die hen zonder problemen opnieuw in vierde afdeling zullen brengen en wie weet kunnen we met al onze nieuwe en beloftevolle aanwinsten misschien eens meedingen naar een plaats in de hoogste regionen.

En nummer één dan. Nadat enkele vorige seizoenen steeds voor de belangrijkste plekken werd uitgekeken naar steeds dezelfde teams, lijkt het nu te verkeren.

Lange tijd vond er een zij-aan zij- confrontatie plaats tussen Bosvlinders en onze hoofdtenoren, een strijd die we na de nederlaag tegen Donk Sport verloren. Niettemin bleek echter dat nieuwe spelers zich in de debat komen mengen. Niet alleen is er dat zelfde Donk dat voor een aangename verrassing zorgt maar ook de club uit Achterbos speelde zich geregeld in de kijker en dat zorgt er voor dat er een flink kwartet klaar staat om voor een geduchte spanning te zorgen.

Mogelijk blijft de Hessie de voornaamste kanshebber maar het blijft voorlopig afwachten hoe de ploeg gaat reageren op het spijtig wegvallen van de doelman. Het is immers inmiddels bekend dat de keeper van de Hessie met een zware kwetsuur uit viel tijdens de wedstrijd onlangs tegen Donk Sport. Sportief als wij zijn, wensen we de ongelukkige doelman (Gert Essers) een spoedig herstel toe.
Hopelijk blijven zulke voorvallen zoveel als mogelijk achterwege.

En wat met onze eigen hoofdtenoren? Gaan zij zich met man en macht verweren in de debatten? Kunnen zij opnieuw zwaar uitpakken zoals in de confrontaties tegen Red Star of op het veld van Kempenzonen ?

Het blijft uiteraard afwachten toch zou het onze talrijke supporters plezieren als onze nummer één nog lange tijd kan meedraaien in een titeldebat dat mogelijk wel eens bijzonder spannend zou kunnen worden.

En over onze talrijke supporters gesproken. We willen bij deze gelegenheid toch eens een lichtje laten schijnen op twee van onze nog bitter jonge sympathisanten.

Je kan er niet naast kijken dat voor, tijdens of na de wedstrijden twee mogelijk potentiele spelers het veld opkomen. Niels en Stef, beiden al aangesloten bij sportclubs, zijn al jaren fan van groen-wit en hiervoor willen we ze toch even in de bloemekens zetten.

Proficiat jongens. Mogelijk zien we ze binnen zovele jaren zelf opdraven in één van onze groen-witte elftallen. (Stef links, Niels rechts).