AFTRAP VAN DE HOOP

Eindelijk na zovele maanden van inactiviteit op het veld, was het zover.

Alleen maar blije gezichten te zien in de Bremstraat en dat gold zowel voor onze boys alsook voor de opgekomen supporters.

Als we daar ook nog het knappe voetbalweertje bij vermelden, dan kon dezeeerste sportbeleving na covid 19, niet stuk.

Dat het allemaal zo geen rol speelde welk resultaat er uit de bus zou komen stond buiten kijf en de nederlaag die er kwam was dan ook van geen enkelbelang. De goede voetbalintensies waren voldoende aanwezig en dat was ontegensprekelijk te merken aan alle aanwezigen. Zowel op als naast het veld.

Over de wedstrijd zelve dadelijk meer al kunnen we voor deze gelegenheid kort zijn.

Laten we het vooreerst hebben over een nooit geziene primeur op het Deliasveld. Met veel plezier maken we melding van het optreden van vader en zoon in hetzelfde elftal. Zij het wel niet tegelijkertijd.

Van vader Harry-Bart is voldoende geweten dat hij al vele jaren het doel van groen-wit verdedigt en zelfs met veel brio. En nu staat zoon Liam paraat om eveneens in de goal aan te tonen op welke wijze hij het voorbeeld van vader gaat volgen.

Liam maakte de eerste helft vol, nadien nam Bart-Harry zijn plaats in.

Wel konden geen van beiden zorgen dat de zege in de Bremstraat bleef maar zoals hoger al aangetoond, was dit van ondergeschikt belang.

In normale omstandigheden zou Steenweg Sport onze gast geweest zijn maar het elftal uit Achterbos bleek het wat moeilijk te hebben om een volledig elftal op de been te krijgen. Gelukkig vonden we in Retie een ploeg die we ook graag zagen komen.

Scheidsrechter Gert liet beide teams twee maal 35 minuten aantreden wat toch voldoende was om zes doelpunten te zien scoren.

De Retienaars uit de tweede afdeling speelden een voortreffelijke partij en ze slaagden er zelfs in om tot 0-3 uit te lopen. Gelukkig zorgde het duo Bram en Johny er voor dat aan de rust nog niets beslist was (2-3).

De eerlijkheid dient ons te melden dat Schijf nadien de gevaarlijkste ploeg was die uiteindelijk het laken naar zich kon toetrekken. Eindstand 2-4.

Faire wedstrijd waarbij de fouten grotendeels achterwege bleven.

En dan nu is Red Star aan de beurt. Onze buren hoeven we helemaal niet meer voor te stellen en zij zullen zeker een geschikte partij zijn voor een voorbereidende vriendenwedstrijd. Interessante partij waarbij we hopelijk opnieuw een sportief verloop zullen krijgen.

De match is voorzien voor aanstaande vrijdag (16 jul). We beginnen er aan om 7 uur ’s avonds.

Op de foto:Kobe en Rob achter de tapkasten van onze hulpkantine. Het zachte weer zorgde er voor dat zij alles behalve werkloos bleven. Goed werk jongens.