Reuzenscore in geburentreffen

Een honderdtal supporters waren opgedaagd om dit vriendschappelijk treffen bij te wonen. De eerlijkheid verplicht ons te melden dat er heel wat volk van Red Star de grote baan had overgestoken voor de eerste wedstrijd van hun roodhemden. Dat het voor onze naaste buur een eerder zware nederlaag werd zal hen zeker aansporen om nog een en ander bij te stellen teneinde in goede omstandigheden aan de nakende competitie te kunnen starten.

Onze groenhemden gaven een goed vertoon en in tegenstelling tot vorige week ging het veelal vlotjes in de oprukkende acties en dat had dan tot gevolg dat de netten tot zeven keer toe werden bol gezet.

Niemand zal dan durven beweren dat de zege niet verdiend was al blijven we er bij dat het belang van de overwinning niet de overheersende factor was.

Binnen enkele weken komen beide partijen opnieuw tegenover mekaar, dit keer aan de Vleminckloop en mogelijk kan er dan een totaal andere uitslag op het bord komen.

Vooral de eerste helft kon bekoren en kregen we geregeld voetbal te zien dat er gerust mag zijn. Vooral onze groenhemden maakten er een waardig kijkstuk van en na nauwelijks enkele minuten trapten ze een 2-0 voorsprong bij mekaar en daar zou het niet bij blijven.

De match was nauwelijks op gang gefloten of verdediger Wouter rukte op links op, bediende Joris die op zijn beurt doorgaf naar Jonny en nummer één was geboren.

Even later ging Cedric knap door op rechts en opnieuw stond Jonny goed geposteerd om nummer twee tegen de touwen te duwen. Van een knappe start gesproken.

De bezoekers trachtten wel te reageren maar verder dan een afgekeurd doelpunt kwamen ze niet. Precies op het kwartier schudde Tim een doorbraak uit de mouwen maar scoren lukte net niet. Nog niet!

Kwam dan toch een tegendoelpunt van de roodhemden. Harry had een aanval in corner geduwd en de hoekschop werd succesvol afgerond. 2-1 na twintig minuten.

Het was het sein voor Red Star om wat meer in de wedstrijd te komen maar het was de thuisploeg die voor het meeste gevaar zorgde. Wanneer Joris nipt over doel had besloten, kregen we een jammerlijke missing in de RS-defensie maar Jonny was zo verrast dat hij de kans onbenut liet.

Het laatste kwartier van het eerste stuk bracht nog drie doelpunten voor de thuisploeg.

De 3-1 kwam opnieuw op naam van Jonny na een verre inworp met enkele hindernissen en kort daarna stuurde Candy op rechts Cedrick weg en die versloeg de bezoekende goalie opnieuw. En nog was het niet gedaan. De net opgekomen Colin bracht het leder bij Jorre die de verdedigers op zijn weg zag. Het ronde ding belandde echter in de voeten van nieuweling Tim en die scoorde een bijzonder knap doelpunt. Rust 5-1.

We hadden enkele pareltjes van goaltjes te zien gekregen en er bestond bij de drank nog weinig twijfel over wie de overwinning zou behalen.

Mogelijk dachten de groenhemden er ook zo over want het tweede deel was van een minder gehalte. Mogelijk niet zo verwonderlijk na een zo lange periode van inactiviteit die alle voetballiefhebbers noodgedwongen hadden moeten ondergaan.

Toch dienen we nog melding te maken van enkele speciale acties die zich meer naar het einde van het treffen voordeden.

Op minuut twintig maakte Jonny zich klaar om zijn derde doelpunt te netten maar de rode verdediging riep hem een halt toe. De ref zag hier echter een fout en wees onverbiddelijk naar de stip. Gunther oordeelde dat de straf wat te zwaar was en heel sportief legde hij het leder naast het doel.

Liam verhinderde kort daarna een tegendoelpunt en vlak daarop bracht een gesmaakt samenspel tussen Jonny, Gunther en weer Jonny, opnieuw een treffer op. (6-1).

Het was meteen nummer vier voor onze topschutter. 

Op het halfuur was er een mistasten in de RS-defensie en hiervan maakte Tim gebruik om zijn tweede doelpunt te scoren: 7-1.

Liam kwam nog een tweetal keer succesvol tussen en als laatste feit in deze sportieve wedstrijd noteerden we nog een uitgelezen kans voor David om een nooit gezien doelpunt te scoren maar zijn poging bracht alleen maar een enorm gat in de lucht op.

Meteen het einde van een betrekkelijk fair treffen tussen deze buren. Red Star verdiende zeker ook nog een treffer en dat hadden wij hen wel graag gegund.

Volgende tegenstander wordt Welkom Spin. Als wij het allemaal goed hebben bijgehouden worden de Desselaars opnieuw een tegenstander in de hoogste reeks, na enige tijd in de tweede klasse te hebben verbleven.

 Op de foto : Jonny die in twee wedstrijden reeds zes maal de netten deed trillen. Hopelijk krijgt dit een gevolg in de competitie.