Hoekske Sport – Welkom Spin : 3 - 2

Pas helemaal op het einde van deze vriendschappelijke partij kon de Desselse ploeg de stand op 3-2 brengen. Meteen een juiste uitslag in dit faire treffen.

 

De thuisploeg kende in de tweede helft wel een dipje maar dat was bij een min of meer gerustellende 3-1 stand en tijdens het laatste kwartier kwamen de groenhemden trouwens opnieuw volledig in het stuk voor.

Reeds vroeg in de match trok de thuisploeg ten aanval met enkele corners tot gevolg.

Het waren echter de roodhemden die vanop links de stand openden. Harry was volledig verrast bij het verre schot en zag de bal in doel verdwijnen.

Vrijwel onmiddellijk reactie van de groenhemden die een schot van Stig door de bezoekende goalie in corner zagen geweerd. Het was slechts uitstel want Bram besloot de hoekschop in doel 1-1. Nog geen minuut later opnieuw zelfde fase maar Bram mikte nu naast het metaal. De gasten reageerden maar Harry kwam gepast uit zijn doel en kort nadien misten de Spin aanvallers een unieke kans. Wanneer even nadien Tim een doorbraak forceerde vond hij niemand voor doel. Even na het half uur opnieuw Tim die Johny bedient en Guy werkt mooi af : 2 -1. Het doelpunt werd gevolgd door de mooiste aanval uit de eerste helft: een knappe actie Wouter-Bram-Stig maar Guy besluit nipt naast de kooi.

De Desselaars reageerden met een geslaagde collectieve aanval maar de assist ging nipt voorlangs. Ruststand 2-1.

De ruststand bleef niet lang ongewijzigd. De nieuw opgekomen Simon bediende Bram en die schoof door tot bij Stig en die aarzelde niet. 3-1.

Even hadden we geluk toen Liam een aanval afbrak maar Jo doelde ei zo na in eigen netten. Spin miste kort nadien de grote kans op een tweede doelpunt maar die werd jammerlijk voor de roodhemden gemist. Het was wel in een periode dat het minder draaide bij de thuisploeg en als gevolg daarvan kwam Spin meer en meer aan zet. 

Liam was daarbij genoodzaakt om enkele malen met de voet redding te brengen.

Stilaan kwamen onze boys terug in de wedstrijd maar het was uiteindelijk Spin dat via vrijschop de groen-witte verdediging te grazen nam. Eindstand 3-2.

Meteen het einde van een trio vriendschappelijke en voorbereidende wedstrijden die mochten gezien worden en die tevens op een zeer sportieve manier werden betwist.

Volgende week is het de beurt aan de woonwagenfamilies, waarbij de onzen een eerste maal een rustdag krijgen.

Op de foto : Harry-Bart en zoon Liam (l). Harry verdedigt al jaren in het doel onze kleuren en met succes. Liam treedt zonder twijfel in zijn voetsporen. Hij was overigens al eerder te zien op het terrein maar dan in een andere rol.