Beker Kempen Claridge – Hoekske 3-4

De eerste twintig minuten viel er niet veel te beleven in deze halve finale. Hoekske was de iets betere ploeg en maar grote kansen waren er niet. 10’ schot Claes J. de bal gaat naast. 12’ ver schot van Claes G. de bal gaat ver naast.  En op een voorzet van Claes J. kan Van de Mert juist niet bij de bal. Claridge kreeg plots van uit het niets een grote kans. Speler Clardidge komt alleen voor Vanhoof maar deze brengt redding. Op het half uur dan toch een doelpunt. Corner Claridge wordt met het hoofd verleng en aan de tweede paal binnen geknald (30’ 1-0). Lang bleef deze voorsprong niet op het bord staan. Hoekske scoorde tegen ook op corner. Mertens met de corner en Claes R. kopte binnen(33’ 1-1). Meteen ook de ruststand in een niet zo’n goede eerste helft.

Claridge kwam fel uit de kleedkamer en Hoekske kon niet meteen reageren. En zo kwam Claridge opnieuw op voorsprong. Een voorzet werd binnen gekopt(53’ 2-1). Enkele minuten later weer Claridge, nu kon de bal nog net voor de doellijn weggewerkt worden. Na een kwartier in de tweede helft kwam Hoekske terug beter in de wedstrijd. En kreeg het ook terug kansen. Eerst was er een schot van Claes J. de bal gaat over. Dan verre ingooi Ruts T. en de bal wordt in doel verlengd door de pas ingevallen CoX L. (65’ 2-2). Maar enkele minuten later staat Hoekske voor een derde keer op achterstand.  De penalty na een handsbal wordt feilloos omgezet(70’ 3-2). Maar Hoekske kan ook nog een derde keer terugkomen. Een voorzet van Ruts T. wordt door Cox L. binnen gekopt(77’ 3-3). Met nog goed tien minuten te spelen kreeg een Claridge speler een rode kaart en moest zo met zijn tienen verder. Hoekske profiteerde van de man meer situatie en kwam vijf minuten voor affluiten op voorsprong. Juez Ponce met een voorzet en Cox L. scoorde zijn derde van de namiddag. Claridge zette in de laatste minuten nog alles op alles maar de ballen die in de backlijn gedropt werden leverden geen doelkansen op. En zo speelt Hoekske de finale tegen het verrassende Milan uit tweede afdeling.

Opstelling Hoekske : VANHOOF, NESKENS(63’ JUEZ PONCE), NIJS, CLAES R., DILLEN, CLAES G., CLAES J., COX J.(75’ RUTS W.), RUTS T., MERTENS(80’ LEYSEN), VAN DE MERT(65’ COX L.).

Gele kaarten Hoekske : Claes G. en Cox L..

Rode kaarten Hoekske : geen.

Beelden van de wedstrijd, met dank aan onze huisfotograaf EricVdM...