Hoekske – AC Wilan 1-1 ( pen 4-3) Finale Beker van de Kempen

In een eerst helft, waarin Hoekske licht overwicht had, noteerde we slechts drie doelpogingen. Na een kleine tien minuten spelen was er een schot van Van de Mert, de keeper kon de bal tegenhouden aan de eerste paal. Paar minuutjes later belande een voorzet van Dillen tegen de tweede paal maar de bal sprong terug in het veld. Op een eerste doelpoging van Wilan was het wachten tot minuut 23, maar het schot van net buiten de backlijn ging ver over. Tot verdere kansen kwamen beide ploegen niet meer.

De tweede helft was nauwelijks bezig of Hoekske stond op achterstand.  Een voorzet wordt overhoeks binnen gekopt (46’ 0-1). Meteen daarna wordt een schot van Van de Mert afgeblokt in corner, op deze corner volgt er een voorzet van Dillen, de bal gaat net naast de verste paal buiten. In minuut 53 ontsnapt Hoekske tot tweemaal toe aan een dubbele achterstand. Eerst is er een prima redding van Vanhoof op een kopbal. En nog in dezelfde minuut komt er een speler alleen voor Vanhoof, deze probeerde het met een verre lobbal en ziet zijn poging over de lat gaan. Iets voorbij het uur corner Hoekske, de kopbal van Willekens gaat naast. Twee minuten later plaatsbal Dillen de bal gaat naast. Hoekske ging meer risico’s nemen en liet zo veel ruimte achterin. Wilan kreeg zo weer een paar kansen. 70’ schot en Vanhoof bokst de bal weg. Paar minuutjes later weer schot Wilan, opnieuw redding Vanhoof. Met nog een goed kwartier te spelen een poging van de net ingevallen Nijs, hij ziet hoe de keeper de bal vanuit de kruising in corner duwt. Vlak daarna een poging van Dillen, de bal gaat recht op de keeper. In het laatste kwartier bleef Hoekske proberen maar als er een voorzet voor doel kwam, was er niemand op de goede plaats om te kunnen scoren. Wilan speelde op de tegenaanval maar grote kansen leverde dit ook niet meer op. En dan in de blessure tijd toch Hoekske met de gelijkmaker, eerst kon een voorzet tot drie maal toe niet in doel verlengd worden, maar de vierde keer komt de bal in de voet van Willekens en zijn schot gaat wel binnen (92’ 1-1). In deze fase krijgt een Wilan speler nog een rode kaart voor protest. Tegen tien man was de tijd tekort om hier van te profiteren en op naar penalty’s.

De eerste penalty van Wilan gaat tegen de lat, Willekens schiet de zijne tegen de paal (0-0).

Tweede penalty gaat binnen voor beide ploegen, Cox scoort voor Hoekske(1-1).

Derde penalty opnieuw geen misser, Mertens scoort voor Hoekske(2-2).

Vierde penalty  en ook nu scoren beide ploegen, Claes G. scoort voor Hoekske(3-3).

Vijfde penalty misser Wilan en ook Dillen ziet zijn penalty gestopt worden(3-3).

Zesde penalty en Vanhoof red schitterend, Marlein schiet Hoekske naar winst(4-3).

De spelers danken hierbij de massaal opgekomen supporters voor hun steun om deze moeilijke tegenstander toch opzij te kunnen zetten.

Één ding is zeker, Hoekske wint de beker.

Opstelling Hoekske : VANHOOF, NESKENS, WILLEKENS, LEYSEN, RUTS W.(72’ NIJS), JUEZ PONCE(10’ MARLEIN), CLAES G., RUTS T.(54’ COX), DILLEN, MERTENS, VAN DE MERT(70’ DAEMEN).

Gele kaarten Hoekske : Dillen.

Rode kaarten Hoekske : geen.

Beelden van de wedstrijd, met dank aan onze huisfotograaf EricVdM...