Hoekske – Claridge 3-1

Al na vier minuten een eerste grote kans voor Claridge na slecht terug spelen op de keeper, Neskens kan nog net voor de lijn de bal wegwerken. Goed vijf minuten later opnieuw een grote kans voor Claridge ditmaal is het Van Herck die de bal nog net voor de lijn kan wegwerken. Minuutje later vrijschop voor Hoekske en Juez Ponce schiet de bal rechtstreeks binnen (11’ 1-0). Lang kon Hoekske niet genieten van deze voorsprong. Op het kwartier weer slecht uit verdedigen van Hoekske en ditmaal profiteerde Claridge optimaal (15’ 1-1). Enkele minuten later duikt er alweer een speler van Claridge allen voor doel ditmaal is het Cuypers die redding brengt. 23’ en een poging van Dillen wordt nog net voor de lijn weggekopt. 25’ penalty fout op Ruts, Claes ziet zijn strafschop via de binnenkant van de paal terug in het veld komen. Maar vijf minuten later komt Hoekske toch opnieuw op voorsprong. Een aanval over verschillende spelers, juez Ponce, Daems en Dillen, deze zet de bal voor en Van de Mert kopt de bal binnen (30’ 2-1). Net voor rusten nog twee maal Hoekske maar zowel Luyten als Juez Ponce konden net niet scoren.

De eerste 25 minuten van de tweede helft waren gelijk opgaand  en beide ploegen kwamen niet tot kansen. Pas in minuut 67’ was er nog eens een poging van Hoekske maar Cox besloot te zwak. En dan op twee minuten tijd twee maal Claridge, eerst op vijschop waarbij Cuypers de bal uit de winkelhaak bokste, en een tweede maal had Cuypers een schitterende reflex in huis op een kopbal van zeer dichtbij. Minuut 82 en Hoekske kreeg een tweede penalty na een fout op Bijl, ditmaal is het Cox die zijn penalty via de paal zag buiten gaan. Maar twee minuten later kan Cox de kloof toch verder uitdiepen. Na een tegenaanval van Hoekske wist hij het leder tegen de touwen te verwerken( 85’ 3-1). In de laatste minuut zijn er nog twee kansjes voor Cox maar de bal gaat telkens net naast.

Een fel betwiste opener van het seizoen waarbij Hoekske met veel inzet de drie punten kon thuis houden.

Opstelling Hoekske : CUYPERS, NESKENS, LEYSEN, VAN HERCK, RUTS, CLAES, JUEZ PONCE,     DAEMS(49’ BIJL), DILLEN(82’ MEEUS), LUYTEN(75’ LUYSTERBORG), VAN DE MERT(64’ COX).

Gele kaarten Hoekske : geen.