Hoekske B - Red Star B 5-0

Hoekske B begint direct goed aan de eerste competitiematch met al in 1’ een voorzet van Jef, Jan kopt aan de 2de paal over. De B-ploeg heeft overwicht en krijgt een reeks mooie kansen maar zonder de Red Star doelman echt te testen. In 18’ is er een vrije trap van aan de middenlijn, Jan kopt door en Davy kan in de vlucht binnen trappen. 1-0. Hoekske B gaat nu slordiger voetballen waardoor het nog moeilijk aan kansen komt en Red Star er weer in begint te geloven en zelf ook een aantal kansjes krijgt. Pas net voor rust is er nog een uittrap van Bart, weer Jan die door kopt en zo kan Brasil alleen naar doel maar zijn poging gaat naast.

In de 2de helft herpakt de B-ploeg zich en in 47’ zet Mathijs met een doorsteekpass Lenn voor de keeper en hij plaats de bal mooi naast de keeper. 2-0.  51’ Druk van de Red Star, Hoekske krijgt de bal niet weg. Het schot van de rood-witten scheert de deklat, over. 57’ Davy gaat zijn kans met een afstandsschot en deze gaat schitterend buiten het bereik van de keeper tegen de netten. 3-0. 71’ Nu Brasil met een schot, de bal wijkt af maar de keeper redt nog met een voetreflex maar Mathijs is goed gevolgd en trapt de rebound binnen. 4-0. 1 minuut later weer Hoekske en is het Lenn die met zijn 2de van de avond de forfait cijfers op het scorebord zet. 5-0. In 87’ moet Bart nog 1 keer zijn kunnen tonen op een ver schot en de bal vanonder de lat halen.

De eerste match van het seizoen en al direct de derby van’t Sluis op het programma. Maar Hoekske was de betere ploeg en wint  verdient met duidelijke 5-0 cijfers. Proficiat!

Opstelling: Bart, Jef (70’ Peter), Tom, Bjorn, Ben, Brasil, Warre (55’ Simon), Davy (60’ Siebe), Jan (46’ Lenn), David en Mathijs